لوله مانیسمان یا بدون درز هیچ گونه جوشی ندارد. سطح لوله مانیسمان با لاک پوشانده می شود و در صورت نیاز به گالوانیزه، سطح نیاز به سند بلاست (سند بلاست) می باشد. اولین کسی که به فکر تولید لوله های بدون درز افتاد مردی آلمانی به نام مانیسمان در سال 1886 بود.
همانطور که گفته شد لوله مانیسمان یا بدون درز نیازی به جوشکاری ندارد که این امر باعث افزایش مقاومت لوله به خصوص مقاومت در برابر خوردگی می شود. لوله مانیسمان همچنین مقاومت مکانیکی بالاتری دارد و می تواند فشار بیشتری را نسبت به لوله های جوشی تحمل کند. لازم به ذکر است که لوله های Mannesmann با دیواره های ضخیم تر، مقاومت حرارتی بالاتری دارند.
لوله های درز با جوشکاری ورق های فولادی تولید می شوند، به همین دلیل این لوله ها می توانند نیاز صنایع فشار قوی مانند پالایشگاه ها، انتقال نفت و گاز، سیلندرهای هیدرولیک، مبدل های حرارتی، دیگ های بخار و بدون بویلر و صنایع خودروسازی را برطرف کنند. بنابراین از لوله های بدون درز در قسمت های پرفشار صنعت استفاده می شود. این لوله به دلیل عدم وجود درز جوش، مقاومت بالایی در برابر فشار از خود نشان می دهد که بهترین مکان برای نشتی، خوردگی و ترک محسوب می شود.
استفاده از این لوله ها برای تولید برخی از قطعات، فرآیند طراحی و تولید آنها را ساده تر و سریعتر می کند. همچنین در استفاده از بسیاری از مواد مورد نیاز برای ساخت آنها صرفه جویی می کند. این لوله ها حتی در فرآیندهای جوشکاری، فلنجینگ و خمشی مورد تایید هستند. لوله های مانیسمان در مقاطع مختلف قابل مشاهده است. در واقع این لوله ها به دو گروه لوله های دایره ای و لوله های مخصوص شکل تقسیم می شوند.
به طور معمول، لوله های فولادی دایره ای حجم بیشتری از انتقال سیال را نسبت به سایر لوله های فولادی پشتیبانی می کنند.به عبارت ساده تر، سیال بیشتری را می توان با استفاده از لوله های فولادی دایره ای جابجا کرد. به همین دلیل است که برخی از انواع لوله های بدون درز گرد ساخته می شوند. اما لوله های مربع یا مستطیل ما ویژگی های خاص خود را دارند.
این لوله ها در شرایط خمشی استحکام بالایی از خود نشان می دهند. همچنین لوله های بدون درز مستطیلی یا مربعی در قطعات و تجهیزات مختلف ماشین آلات صنعتی، کشاورزی، مبلمان استنلس استیل و ... استفاده می شود و در واقع لوله های مانیسمن دارای شکل، اینرسی و مدول مقطع (ویژگی هندسی خاص برای محاسبه خمشی) هستند.
در نتیجه می توانند در برابر خمش و پیچ خوردگی مقاومت بیشتری از خود نشان دهند و این موضوع تاثیر زیادی در کاهش وزن این لوله های فولادی بدون درز خواهد داشت. لوله های فولادی بدون درز لوله هایی با کاربرد عمومی هستند که در بسیاری از کاربردهای تولیدی، تجاری، صنعتی و عمومی استفاده می شوند.
لوله هایی که به دلیل استحکام و مقاومت بالا شناخته می شوند، معمولاً در برخی ویژگی ها مشترک هستند. یکی از این ویژگی ها موادی است که در ساخت لوله ها یا مواد آنها استفاده می شود.لوله های مانیسمان معمولاً بر اساس جنس و ضخامت به دو دسته کلی طبقه بندی می شوند:
فولاد ضد زنگ
آستینیت-فریت (که به عنوان لوله های دوتایی و فوق دوبل شناخته می شوند.)
به طور کلی لوله های بدون درز یا مانیسمان به گونه ای ساخته می شوند که فشار و دمای بالا تاثیر زیادی بر خواص مکانیکی آنها نداشته باشد. درجه مقاومت دمایی این لوله ها بسته به محیط و نوع استفاده متفاوت است. با در نظر گرفتن موارد ذکر شده در جدول زیر می توانید با محدوده دمایی لوله های مانیسمان بیشتر آشنا شوید.
لولههای مانیسمان، یکی از انواع لولههای بدون درز هستند که تولیدشان از طریق فرآیند مانیسمان صورت میگیرد. این نوع لولهها به دلیل ویژگیهای منحصر به فردشان، در صنایع گوناگون مورد استفاده قرار میگیرند:
-
صنایع نفت و گاز: یکی از کاربردهای اصلی لولههای مانیسمان در صنعت نفت و گاز است. این لولهها به علت استحکام و مقاومت بالا در برابر فشار و دما، برای انتقال نفت خام، گاز طبیعی و سایر مواد مایع و گازی در خطوط لولهکشی نفت و گاز استفاده میشوند.
-
صنایع خودروسازی: لولههای مانیسمان در ساخت و تولید قطعات خودروها نیز به کار میروند، به ویژه برای سیستمهای تخلیه و سیستمهای خنککننده خودروها.
-
صنایع ساختمانی: در صنایع ساختمانی، این لولهها برای انتقال آب، گاز، و سایر مواد مایع در ساختمانها و سازههای بزرگ مورد استفاده قرار میگیرند.
-
صنایع نیروگاهی: در نیروگاهها نیز برای انتقال آب و بخار، لولههای مانیسمان استفاده میشود.
-
صنایع شیمیایی و پتروشیمیایی: به دلیل مقاومت شیمیایی و حرارتی بالای آنها، لولههای مانیسمان برای انتقال مواد شیمیایی و حفاظت از آنها در صنایع شیمیایی و پتروشیمیایی استفاده میشوند.
استفاده از لولههای مانیسمان به دلیل خواص فیزیکی و مکانیکی برترشان، در صنایع مختلف جهت انتقال مایعات و گازها و همچنین ساخت اجزای مختلف صنعتی، بسیار رایج و اساسی است.
- شنبه ۰۴ آذر ۰۲ ۱۳:۰۲
- ۸ بازديد
- ۰ نظر